Nalazite se: Proizvodnja | Montažne drvene kuće | kako do kućice? |

kako do kućice


Modeli drvenih kuca

Preduzeće „Tiha“ u svom novom programu predstavlja gradnju drvenih EKO kuća namenjenih pre svega za odmor ali po želji investitora njihova namena može biti i drugačija.

Potpuno je jasno da je stanovanje i boravak u objektima izradjenim od prirodnih materjala najugodnije i najzdravije.

Objekti sagradjeni od drveta posebno su atraktivni a naročito danas kada se čovečanstvo odriče nezdravih tehnoloških proizvoda i materjala i sve više se okreće prirodi, zdravoj ishrani i očuvanju okoline.

Vešto dizajnirana, arhitektonski oblikovana i pravilno izvedena, drvena kuća je potpuno ravnopravna sa bilo kojim objektom te vrste, a zbog svoje bliskosti sa prirodom, čak i bolja.
Izbor Vašeg budućeg mesta za odmor sagledajte kroz razne aspekte, a odluku ne donosite na prečac.

Puno je razloga za odabir baš drvene kuće.

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja koja nam postavljate

1. Kolika je cena vaših drvenih kućica?
Cena zavisi od modela, kvadrature, lokacije te od dodatnih usluga kao što su postavljanje krovnog pokrivača (crep, šindra), montaža elektroinstalacija i instalacija za vodu ...itd. Možemo reći da se cena, za kvadratni metar kreće od 180€ do 350€. Tačnu cenu definišemo u ponudi nakon što preciziramo šta kupac želi.

2. Da li je potrebno platiti unapred?
Potrebno je unapred (avansno) uplatiti oko 70% iznosa, što se konkretno definiše ugovorom. Preostalih 30-tak posto uplaćujete po izvršenim radovima tj. nakon primopredaje objekta.

3. Šta je sve uključeno u osnovnu cenu drvenih kućica?
U osnovnu cenu cca. 180 €/m2 je uključeno: kompletna drvena konstrukcija tj. poluoblice, grede, brodski pod, kompletna krovna izolacija sa konstrukcijom i pokrivačem (tegola), kompletna stolarija i montaža svega navedenog na Vašem gradilištu.
Posebno se plaća transport materijala preko 50km, postavljanje krovnog pokrivča (šindra, trska, lim ili crep), zastakljivanje vrata i prozora , elektroinstalacije, vodovodne instalacije i kanalizacija, centralno grejanje (kombi. bojler + radijatori), ugradnja kamina, ugradnja klima uredjaja, izolacija u zidovima i podovima, keramičarski radovi u kuhinji i kupatilu i izrada projektne dokumentacije.
Ove posebne usluge kupac nije obavezan uzeti kod nas, ali u principu možemo odraditi sve po sistemu ključ u ruke.

4. Šta je sve potrebno za izgradnju drvene kuće?
Za izgradnju drvene kuće, investitor je u obavezi da izraditi temelje odnosno podnu ploču. Temelji mogu biti obični ili sa podrumskim delom. Za izgradnju temelja, odnosno ploče, dobijate nacrte prema kojima Vaš izvođač mora kvalitetno izraditi temelje. To je osnovni preduslov za nastavak radova.

5. Koliko vremenski traje izrada, proizvodnja drvene kuće?
Proizvođaču treba maksimalno 10 dana za izradu kompletnog drvenog dela kuće.

6. Koliko vremenski traje montaža drvene kuće?
Za montažu drvene kuće potrebno je od 3 do 15 dana, što zavisi od složenosti i veličine samog objekta te od dodatnih usluga koje budete tražili ( struja, voda, grejanje ...itd.), zbog čega montaža može biti produžena za najviše 10 dana.

7. Koju vrstu drveta koristite za izgradnju drvenih kuća?
Smreka ili jela, uglavnom.

8. Koje su dimenzije poluoblica i greda?
Poluoblice su dimenzija, tip IA 13x5 cm i tip IB 13x7 cm a grede su dimenzija 10,12,14 x 8,5,10 cm.

9. Šta se stavlja na pod?
Za pod se postavlja tzv. brodski pod ili pod po zahtevu investitora. Brodski pod u prizemlju ima debljinu 2,2-2,4 cm.

10. Koju vrstu izolacije koristite?
Kao izolacija najčešće se koristi izo-vuna, a može se upotrebiti i stiropor, kamena vuna ili trska.

11. Čime pokrivate krov?
Najčešće se za krovni pokrivač koristi tegola. To najviše preporučujemo kupcima jer je najjeftinija i najbrža varijanta. U posebnim slučajevima, gde duvaju jaki vetrovi, došla bi u obzir izrada sa limenim krovom i to obojeni, talasasti lim. Stavljanje crepa ne preporučujemo zbog težine, ali ukoliko ste se baš odlučili za crep morate nam napomenuti kako bi stavili jaču krovnu konstrukciju. Takodje jedna od varijanti krovnog pokrivača jeste i trska.

12. Da li mogu dobiti kuću prema svom nacrtu?
Možete dobiti kuću prema svom nacrtu ali uz stručne konsultacije sa izvodjačem.

13. Da li kuća ima nekakvu zaštitu?
Naravno. Drveni deo kuće se impregnira što je jedan od najvažnijih poslova. Impregnacija je trokomponentna, zaštita od požara, insekata i gljivica. Koriste se BIO-EKO preparati koji nisu štetni po zdravlje za čoveka i okolinu.

14. Koliki je vek trajanja drvenih kuća i garancija?
Vek trajanja bez ikakve zaštite je oko 40 godina. Uz impregnaciju oblica koju obavljamo i uz Vaše pravilno održavanje, životni vek naših drvenih kuća produžava se čak i do tri puta. Garanciju dajemo na 3-4 godine.

15. Da li postoje određeni nedostaci?
Pošto ništa nije savršeno tako i kod drvenih kuća postoji nedostatak. U principu to i nije nedostatak nego se radi o prirodnom fenomenu skraćivanja drveta usled sušenja i pod delovanjem gravitacije. Kontrakcija dužine po vertikali iznosi samo nekih 4-6% pa tako ako je npr. visina plafona 2,5m može se desiti da ta visina za 20-30 godina bude 2,3m. Pri tome statika kuće nipošto neće biti narušena, niti će doći do skraćivanja horizontalnih dužina. Iz tog razloga kupcima preporučujemo da se kao krovni pokrivač stavlja tegola ili trska koja je lakša od crepa pa se tako smanjuje pritisak po vertikali na noseće zidove. Slično skraćivanje dešava se i kod zidanih objekata što je sasvim prirodno pa ovo ne bi trebao biti razlog da odustanete od drvene gradnje.

16. Kakav je postupak za narudzbinu kućice?
Postupak je vrlo jednostavan. Izaberite jedan model, za koji ste zainteresovani ili model po Vašem nacrtu, sastavimo analizu cena i utvrdimo rokove.
Ukoliko Vam cena navedena u ponudi bude odgovarala, dogovaramo sa Vama radni sastanak na kome utvrdjujemo sve detalje i potpisujemo ugovor.


Nadamo se da smo Vam odgovorili na neka najosnovnija pitanja, na sva ostala pitanja, odgovore možete dobiti svakog radnog dana od 8-17h , bićemo u kontaktu

S‚poštovanjem   "TIHA"

KONTAKT